2009. október 31.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Orisaku Mineko: Idő - A szépség és a béke kiállítása

Orisaku Mineko annak szenteli képeit, hogy megörökítse pillanatok egyszerű, természetes szépségét, alkotásaiból jellemző melegség és béke árad. Egyszerre nyújtanak esztétikai élményt és hatnak különösen megnyugtatónak. Az Idő című kiállítását a Mai Manó házban lehet megnézni október 29-től.

Az idő láthatatlan és megfoghatatlan és képen való megörökítése kihívást jelent, de a fotó technikájából adódóan mindig kiragad egy pillanatot az idő végtelen folyamából. A legfontosabbat, a legérdekesebbet, vagy Orisaku Mineko az egyszerű szépséget örökíti meg. A harminckilenc éves fotóművésznő fényképészetet tanít az osakai egyetemen, miközben a kamerájával az egész világot bejárta Új Zélandtól Amerikáig, és színes képekben rögzítette a tájakat, embereket, találkozásokat, amiket látott.

Az Idő című kiállításán Mineko munkásságából negyvenhárom képet láthat a közönség, melyeken első látásra semmi különös nincsen, egy virág, egy fa, egy elvarázsolt vidék. A kiállítás kurátora, Kincses Károly szerint Orisaku Mineko képei egyszerre tradicionálisak és modernek, mások, mint, amilyet Magyarországon látni lehet. Mineko minden fényképet giclée technikával állított elő, különböző anyagokra készültek, akvarell papírra, vászonra, amitől az alkotásai még különlegesebbek. A kiállítást az érdeklődők december 6-ig tekinthetik meg a Mai Manó Házban.

***


Orisaku Mineko: Idő
Helyszín: Mai Manó Ház, Budapest, VI. Nagymező u. 20.
Időpont: 2009. október 29- december 6.
Nyitva tartás: hétköznaponként 14:00 és 19:00, hétvégén 11:00 és 19:00 között
Web: www.maimano.hu, http://www.orisaku.com/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei