2010. november 5.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Később nyílik a Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak című tárlat

A Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak című kiállítás 2010. november 12-i megnyitóját majd' egy hónappal el kellett csúsztatni, a szervezők technikai problémákat jelöltek meg a csúszás okaként. Természetesen így a nyitva tartás is meghosszabbodik egy hónappal.

A hírt, mely szerint november 12. helyett csak december 10-én nyílik meg Pécsett a várva várt, Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak című kiállítás, Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője közölte a nyilvánossággal.

A csúszás okáról csupán annyit tudni, hogy technikai problémák merültek fel, bár felröppentek olyan hírek, hogy a műtárgyak szállításával akadt némi gond - ezt azonban Fabényi Júlia nem erősítette meg, és nem is árult el további részletetket.

A tárlaton a címben megjelölt művészeken, Paul Cézanne-on és Henri Matisse-on kívül még számos neves kiállító szerepel majd, így például Pablo Picasso, Oscar Kokoschka, és a magyar Nyolcak: Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan és Tihanyi Lajos is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei