2011. június 15.Schöffer Szilvia
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Múzeumok Éjszakája 2011 - Éjszakázz múzeumban!

Sokan vannak, akik kinéznek egy-egy kiállítást, aztán a mindennapi rohanásban nem marad idejük rá, hogy megnézzék, így végül csak gyűlnek a programok a listán. Most újra itt egy remek alkalom számukra, hogy egy éjszaka alatt bepótolják elmaradásukat - ez az idei Múzeumok Éjszakája.

Idén duplán is kiélvezhetik a múzeumkedvelők a különleges rendezvény nyújtotta programokat,hiszen Budapesten és a vidéki városokban külön napon rendezik meg a a Múzeumok Nyári Éjszakáját. Míg vidéken július 18-án járhatják be a programhoz csatlakozott helyszíneket, a fővárosiak csak egy héttel később mustrálhatják végig több mint 100 múzeum programkínálatát.

Az Állatorvos-történeti Gyűjtemény jóvoltából a látogatók sétakocsikázáson vehetnek részt,lovas -és állatorvos-történeti számítógépes bemutatókat láthatnak, valamint a lópatkolás tudományával is megismerkedhetnek. A résztvevők között található a budapesti Ability Park is, mely a fogyatékkal élők mindennapjaiba szeretne betekintést nyújtani különböző szituációkon keresztül. Így a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják például, hogy milyen érzés kerekesszékben csókolózni vagy a jelbeszéd segítségével flörtölni, illetve próbára tehetik érzékeiket a Vaklabirintusban. Aki pedig megéhezik a sok izgalom után, az Elektrotechnikai Múzeumban megkóstolhatja a Noé Cukrászda híres flódniját,vagy akár beülhet egy vadvacsorára a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében.

A belépőjegy megvásárlásával igénybe lehet venni a múzeumbuszokat, illetve a BKV összes járatát a rendezvény napján 16-05 óra között.

Belépőjegy:
18 éves korig 600 Ft, felnőtteknek 1400Ft

További információ:
http://www.muzeumokejszakaja.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei