2012. március 5.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Pistyur Imre víz alatti szoborkiállítása Szentendrén

A képzőművészek folyamatosan kísérleteznek, igyekeznek újabb és újabb meghökkentő ötleteikkel lenyűgözni a közönséget. Pistyut Imre ezúttal odáig ment ebben, hogy legújabb tárlatát egész egyszerűen egy úszómedencében állította ki, így aki meg szeretné tekinteni, annak búvárfelszerelésbe kell bújnia. A tárlat stílusosan a Merülés címet kapta.

Múlt szombaton, március 3-én nyitott meg az a rendhagyó tárlat, melyet a szentendrei V-8 uszoda egyik medencéjében tekinthetnek meg az érdeklődők. A Kossuth-díjas szobrászművész, Pistyur Imre harminc szobrát helyezte el a medence fenekén, amelyeket akár egyesével, újra és újra a felszínre úszva is megcsodálhat a látogató, de aki elmélyültebb műélvezetre vágyik, annak a búvároktatók hamar megmutatják az alapokat, és teljes felszerelésben merülhet a medence aljára, hogy elegendő időt szánhasson egy-egy alkotásra.

A szobrok mesebeli lényeket és mitikus figurákat ábrázolnak, a művész így nyilatkozott velük kapcsolatban: "A fegyelmezett és igen kemény vulkáni andezitből készítem a szobrokat. Sosem kezdek új alkotásba, amíg egyet be nem fejezek. Van, ami egy hét, de van, ami akár egy hónap alkotása is." A valóban élvezetes és emlékezetes élményt nyújtó tárlatot március végéig lehet megtekinteni.

***


Pistyur Imre: Merülés
Helyszín: V-8 Uszoda és Szabadidőközpont (2000 Szentendre, Kálvária út 16/c)
Időpont: 2012. március 3 - 31.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei