2012. március 16.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Új kiállítások a balatonfüredi múzeumokban

A téli szünet után március 15-től új tárlatokkal várják a látogatókat a balatonfüredi múzeumok. A kényszerű zárva tartásra részben a karbantartási munkálatok, részben pedig az új kiállítások felépítése miatt volt szükség. Március 15-től azonban a megszokott nyitva tartással várja látogatóit a Vaszary-villa, a Városi Múzeum és a Jókai Mór Emlékház.

Az újonnan nyíló tárlatok esetében az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a kortárs művészet. A Vaszary-villában például április 22-ig látható még Zoób Kati meghosszabbított kiállítása, amely az ismert divattervező csipkekollekcióból készült ruháit mutatja be. A tárlat érdekessége, hogy egy-egy ruhadarab mögött kortárs és 20. századi írók nőkről, szerelemről szóló írásai olvashatóak.

Szintén a Vaszary-villában nyílik meg a Sándor Andor kortárs egyházi művészetét bemutató időszakos kiállítás, valamint a Fürdőre kell menni című időszakos kiállítás, illetve a Fiumei emlékek magyar vonatkozásban című időszakos tárlat. A Vaszary-villa Széchenyi Termében lesznek láthatóak március 15-től Tóth István személyes hangvételű portréfotói is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei