2012. március 19.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Art Deco és Modernizmus - Lakásművészet Magyarországon 1920-1940

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyitotta meg a kapuit az Iparművészeti Múzeum legújabb tárlata, mely az Art Deco és Modernizmus - Lakásművészet Magyarországon 1920-1940 címet viseli. A kiállítás középpontjában a korszak lakáskultúrája áll, a látogatók a különféle bútorok mellett számos iparművészeti remeket is megcsodálhatnak.

Kozma Lajos, Kaesz Gyula, Fränkel György és Kóródy György - csak néhány azok közül a neves tervezők közül, akik Magyarországon az 1920-1940-es évek bútorművészetét meghatározták. Ebben a korszakban sok stílus megfért egymás mellett: a Bauhaus klasszikus modernségét az art deco és a népies irányzatok egészítették ki. Az Iparművészeti Múzeum legújabb kiállítása arra tesz kísérletet, hogy bemutassa a látogatóknak ezen időszak legjellegzetesebb enteriőrjeit, de nem csak a bútorokon, hanem az akkortájt igen népszerű lakberendezési kiegészítőkön keresztül is. A bútorok mellett tehát dísztárgyak, kerámiák, lámpák és textíliák is bemutatásra kerülnek.

Ezáltal bemutatkozhat a korszak magyar iparművészete is, mely olyan nevekkel fémjelzett, mint Gorka Géza, Gádor Miklós, Kovács Margit, ami a kerámiát illeti, a leggyönyörűbb textíliákat készítő P. Szabó Éva, Pekáry István, Vértes Árpád, de mindemellett a látogatók korabeli tárgyakat, sajtótermékeket és izgalmas dokumentumokat is végignézhetnek az Iparművészeti Múzeumban.

***


Art Deco és Modernizmus - Lakásművészet Magyarországon 1920-1940
Helyszín: Iparművészeti Múzeum
Időpont: 2012. március 17 - szeptember 30.
Bővebb infó: www.imm.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Waliczky Krisztina 2012-03-20 07:03:22
Nagyon érdekes téma, már alig várom, hogy lássam.
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei