2012. március 23.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az üresség nyolc leckéje happy enddel a Műcsarnokban

Április 22-ig látható még a Műcsarnok projektgalériájában, a Mélycsarnokban Marina Abramović Az üresség nyolc leckéje happy enddel című videóinstallációja. Marina Abramović 2008-as műve a kortárs médiában megjelenített erőszak témájával foglalkozik. A videóinstallációt elsőként a genfi Galerie Guy Bärtschi-ban mutatták be.

A videót az ázsiai Laoszban forgatták. Az ötcsatornás installáció egy hosszú fríz elrendezését követi: a középső képernyőt két függőleges és két vízszintes helyzetben levő képernyő veszi közre. A videókban a háború archetipikus jelenetei és természeti képek váltakoznak. A háborút ábrázoló jelenetek a televízió és a videójátékok képeire utalnak, míg a természeti képeken laoszi vízesés és sziget látható, amelyek az ottani spirituális életre vonatkoznak. A háborús jelenetekben gyerekek, illetve Marina Abramović is szerepel, a művész ezzel is a részvét és a felelősség érzetét erősíti a nézőkben.

Az 8 Lessons on Emptiness with a Happy End című videóinstalláció április 22-ig látható még a Műcsarnok Mélygalériájában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei