2012. március 25.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ellopták a legdrágább Csontváry-képet - Megrendelhették a lopást

A legújabb információk szerint megrendelésre dolgozhattak azok a tolvajok, akik egy I. kerületi házból elemelték Csontváry Kosztka Tivadar: Szerelmesek találkozása című festményét. A kép hazai viszonylatban az eddig legdrágábban elkelt alkotás, 2006-ban 230 millió forintnál ütötték le egy aukción.

A Szerelmesek találkozása című Csontváry-kép egyébként is különleges történettel rendelkezett: sosem állították ki, 2006 előtt nem is aukcionálták, sokáig lappangott, és még csak reprodukció sem nagyon készült róla. Most azonban ellopták, így talán már sosem lesz lehetősége a nagyközönségnek, hogy láthassa a műalkotást, amelyek csillagászati összegért vásárolt meg egy gyűjtő hat évvel ezelőtt. Bár a kép védett, ami annyit tesz, hogy engedély nélkül nem lehet kivinni az országból, könnyen elképzelhető, hogy megpróbálják majd kicsempészni.

A tolvajok egyébként nem csak Csontváry Kosztka Tivadar képét lopták el, magukkal vittek több igen értékes alkotást, köztük Mednyánszky László két festményét, és Szinyei Merse Pál művét is. A tulajdonost tehát igen nagy kár érte, hiszen ezeknek a festményeknek is több tízmillió forint az értékük. A képek felkerültek a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal lopott műtárgyakról készült listájára, és a rendőrség nagy erőkkel nyomoz, hogy megtalálja őket.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei