2012. május 24.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kristen Cumings Mona Lisát és Harry Pottert is megformálta cukorból

Mit lehet manapság tenni, hogy a művészet eladható legyen? Kristen Cumings festőművész úgy gondolja, minél édesebb, annál jobb. Nem szirupos témákra kell gondolni, sokkal inkább az alapanyagra, melyből a művésznő készíti képeit: ami nem más, mint a gumicukor.

Kristen Cumings különleges módját választotta, hogy felhívja magára a figyelmet: a kaliforniai festőművész új technikát kísérletezett ki, melynek lényege, hogy fő alapanyagként gumicukrot használ alkotásaihoz. A hihetetlen aprólékos munka, melynek során egyfelől híres elődeinek munkáit alkotja újra, így például Leonardo da Vinci Mona Lisáját, vagy Van Gogh néhány alkotását, eleinte rengeteg időt vett igénybe, mikor elkezdett kísérletezni a gumicukrokkal, egy képet kétszáz óráig is csinált, miután gyakorlatot szerzett, ötven óra is elég egy-egy alkotásra.


Kristen Cumings alkotásai gumicukorból

A technika lényege, hogy először akrilfestékkel megfesti a vászonra a kiválasztott képet, majd ezt követően ragasztja rá a gumicukrokat, úgy, hogy a színek a lehető legjobban hasonlítsanak egymásra. Mint a művésznő mondja, a munkában nem csak az aprólékosság okoz neki gondot, hanem az is, hogy vigyázni tudjon az alakjára - ugyanis eleinte rengeteg gumicukrot megevett, miközben készültek a művei.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei