2012. november 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Forradalmár, próféta, melós - Kondor Béla kiállítása a MODEM-ben

Az igen sokoldalú művész, Kondor Béla grafikáiból nyílik kiállítás a debreceni MODEM-ben néhány nap múlva. A tárlat az értelmezés és kontextualizálás igényével mutatja be a művész körülbelül száz alkotását - ahogyan a forradalmár, a próféta és a melós látta az életet.

November 4-től látogatható a Hornyik Sándor kurátorsága alatt megszülető kiállítás a MODEM falai között, a megnyitóra egy nappal korábban, november 3-án kerül sor. A tárlatot Borbély Szilárd József Attila-díjas költő nyitja meg 16 órakor.

A MODEM kiállításának koncepciója, hogy Kondor Béla grafikai sorozatai mellett kevésbé ismert műveit tárja a nagyközönség elé, a hatalmas életműből így csak szemezget, viszont mégis kifejezetten komplex benyomást keltenek. A tárlaton egy valódi kuriózum is látható: a hatalmas, közel 2 x 4 méteres Szentek bevonulása című alkotás, ami azért kifejezetten érdekes, mert a Kiscelli Múzeum tulajdona, és 1984 óta nem adták kölcsön. Most azonban a Debrecenbe látogatók megcsodálhatják a monumentális festményt. Kondor Béla munkái mellett a kiállításon bemutatnak majd néhányat Dürer, Rembrandt és Schongauer alkotásaiból is.

A kiállításnak aktualitást ad az is, hogy 2012. december 12-én lesz Kondor Béla halálának 40. évfordulója, ebből az alkalomból megemlékezést is tartanak, bár majd csak a kiállítás zárónapján, 2013. február 17-én.

***


Forradalmár, próféta, melós - Kondor Béla művészete
Helyszín: MODEM, Debrecen
Időpont: 2012. november 4. - 2013. február 17.
Bővebb infó: www.modem.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei