2012. december 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Közel ötvenezren látták Munkácsy Mihály tárlatát Szegeden

A szegedi Móra Ferenc Múzeum minden rekordot megdöntött az elmúlt hónapokban: a Munkácsy Mihály műveiből rendezett kiállítást ugyanis közel ötvenezer ember - egészen pontosan 49709 látogató - nézte meg. Ezzel minden idők leglátogatottabb kiállítása lett Szegeden. Még a Múzeum szakemberei sem számítottak ekkora sikerre.

Pákh Imre gyűjteményéből került ki a legtöbb Munkácsy Mihály alkotás, amelyek a szegedi Móra Ferenc Múzeum mutatott be az elmúlt hónapokban. A tárlat akkora közönségsiker lett, amekkorára mindeddig még nem volt példa Szegeden, sőt egész Csongrád megyében. A kiállítás most zárt, így vonhattak mérleget a szervezők, ami bizony kifejezetten pozitív eredményt mutatott. Mint Fogas Ottó, a Múzeum igazgatója elmondta: "A Munkácsy-kiállítás rekordot döntött, megközelítettük az 50 ezres látogatói számot. Pákh Imre mondta nekem, visszaadtuk a hitét, hogy érdemes Munkácsy-tárlatokat szervezni. Idén a szegedi múzeum kiállítóhelyein több mint 90 ezren fordultak meg. Minden nehézség ellenére jó évet zárunk, a múzeumunk komoly teljesítményt ért el".

Mivel a tárlat kapcsán kiderült, hogy az emberek nagyon is kíváncsiak Munkácsy Mihály művészetére, a Móra Ferenc Múzeum tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy Szeged ne maradjon Munkácsy-kép nélkül - egyelőre bővebbet nem lehet tudni, csak annyit, hogy a szegedi közgyűjtemény Munkácsy Mihály művészeti hagyatékának az egyik magyarországi bázispontja kíván lenni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei