2008. november 26.fh
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Meghalt Flipper Öcsi

A székesfehérvári Szent György Kórházban elhunyt kedd éjszaka Flipper Öcsi - közölte Erdélyi Elemér, a zenész egyik barátja. A kórház - a család kérésére - nem ad tájékoztatást a zenész halálának pontos okáról. A Hungária, a Dolly Roll és a Step együttes meghatározó alakja 46 éves volt.

Az énekest hetek óta kórházban ápolták, súlyos állapotban volt, géppel lélegeztették. Évek óta alkoholproblémákkal küzdött. Néhány közeli barátja szanatóriumban kezeltette volna, ezt azonban nem vállalta.

Flipper Öcsi, polgári nevén Jeszenszky Béla Tibor 1962. május 29-én született Dunaújvárosban. Négy évvel később a család Budapestre költözött. Már gyermekkorában megismerkedett a zenével: dobolt és csellózni tanult. Az éneklést olyan neves tanároktól sajátította el, mint Sík Olga és Domahidy László.

1982-ben a Hungária zenekar tagja lett. Az Aréna című albumom mutatkozott be, a Flipper című dalban. 1983-ban, miután feloszlott a Hungária, a Dolly Roll tagja lett. Legnagyobb slágerei az Arrivederci Amore és a Gina voltak, de több más nagyszerű dal is fűződik a nevéhez, mint a Link a lány, a Si-bap-bap-du-bap, Kolibri Panzió, Bossa Nova Senorita, Oh-la-la.

1987-ben Zsoldos "Dedy" Gáborral együtt kiléptek a Dolly Rollból. Kisszabó Gáborral, az Első Emelet basszusgitárosával megalapították a STEP együttest. Ebben a zenekarban játszott Fehér Attila (gitár) és Popper Péter (billentyűs hangszerek) is. 1989-ben kilépett a STEP együttesből, majd néhány évnyi szünet után szólókarrierbe kezdett.

1991-ben jelent meg első szólólemeze, Homokot szór a szemembe címmel. Két évvel később újabb albummal - Más leszek én - jelentkezett. 1998-ban az újra összeállt Dolly Roll zenekarral lépett fel.

Néhány év kihagyás után 2001-ben tért vissza a magyar könnyűzenei életbe, Tedd a szívedre a kezed című albumával. Olyan régi nagy slágerek is szerepeltek a korongon, mint a Bossanova Senorita és a Kolibri Panzió.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-09-24

Írt kommentek:

4 db

nobika 2008-11-27 11:32:45
Nagy rajongója voltam azokban a régi szép időkben. Sajnálom:(
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei