2008. december 15.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Horst Tappert - Derrick felügyelőtől búcsúzunk

Életének 85. évében elhunyt Horst Tappert, akit legtöbben Derrick felügyelőként ismertek a televízió képernyőjéről. A színész hatalmas hírnévnek örvendett, ami nem is csoda, hiszen 24 éven át oldotta meg az izgalmasabbnál izgalmasabb ügyeket, vele izgulhattak a nézők hétről hétre.

Horst Tappert 1923-ban született Elberfeld-ben. Korán katonáskodásra adta a fejét: harcolt a második világháborúban, ezt követően lépett a színészi pályára. Eleinte színpadi színészként tevékenykedett, az ’50-es évek végén kezdett filmezni.

Mielőtt Derrick felügyelőként debütált volna, egy három részes tévéfilmben - meglepő módon - egy gengsztert alakított. 1974-ben kapta meg a szerepet, amely az életet jelentette számára: Stephan Derrick főfelügyelő figuráját formálhatta meg, ami ezután meghatározta karrierjét. Derrick kultikus alakká vált a bűnügyi sorozatok szereplői között, ezáltal emelve Horst Tappert-et a halhatatlanok közé.

A 281 epizódot megélt sorozat 104 országban szögezte a képernyő elé a rajongókat, így mások mellett a magyar nézők is nyomozhattak a mindenki által kedvelt felügyelővel. Horst Tappert 75 éves korában, 1998-ban vonult vissza a filmezéstől, és igyekezett a nyilvánosságot kizárva, nyugodtan élni feleségével, Ursula Tappert-tel. 2008. december 13-án hunyt el, 85 éves volt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei