2008. december 15.Grawátsch Péter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Meghalt Charles Van Johnson, az elfeledett egykori hollywoodi sztár

Elhunyt Charles Van Johnson, a negyvenes-ötvenes évek hollywoodi filmjeinek szívtiprója. A színész 92 éves volt, halálát végelgyengülés okozta. Egy öregek otthonában élt New York államban. Korábban olyan filmekben játszott, mint a Zendülés a Caine hadihajón, és az Amikor utoljára láttam Párizst.

Johnson olyan filmekben kapott főszerepet, mint a 30 másodperc Tokió fölött, az 1954-ben készült Edward Dmytryk-féle Zendülés a Caine hadihajón és az Amikor utoljára láttam Párizst. Olyan sztárokkal játszott együtt, mint Esther Williams, June Allyson vagy Elizabeth Taylor. Johnson sokoldalú tehetség volt, játszott komédiákban, drámákban, háborús filmekben, akciófilmekben és musicalekben. Számos szerepet kapott tévésorozatokban és színdarabokban a Broadway-n.

Idős korában szerepelt Woody Allen Kairó bíbor rózsája című filmjében is. Van Johnson csak egyszer nősült meg: 1947-ben feleségül vette Eve Wynnt. Házasságukból egy Shuyler nevű lány született, de a nász csak 13 évig tartott. A színész több alkalommal úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy volt feleségének Hollywood történetének legcsúnyább válását köszönheti.

Charles Van Johnson 2008. december 12-én hunyt el, 92 éves korában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei