2009. március 29.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Madonna még egy gyereket akar örökbe fogadni Malawiból

A popsztár a napokban fogja felkeresni Malawit. Az országot ahonnan kisfiát, Davidet adoptálta. Látogatásának célja, hogy még egy gyermeket vegyen magához. A korábbi örökbefogadás körülötti viták ellenére Madonna eltökélt szándéka, hogy még egy gyermeket adoptál a dél-afrikai Malawiból. A pop nagyasszonya magával viszi Davidet is, hogy a kisfiú láthassa szülőhazáját és találkozhasson édesapjával.

Annak idején a dél-afrikai állam lakóinak nagy része tiltakozott David adoptálása ellen és vádolta a kormányt, arra a törvényre hivatkozva, amely tiltja, hogy nem helybeliek fogadjanak örökbe gyermekeket az AIDS által súlyosan sújtott Malawiból.
"A hét végére vagy még előbb számítunk rá … de semmi kétség, hogy a hónap vége előtt jönni fog," nyilatkozta a Gyermekjóléti Minisztérium egyik munkatársa a Reutersnak.
Madonna malawi barátai hívták fel az énekesnő figyelmét arra, hogy David-nek szüksége lenne egy testvérre. Ezt figyelembe véve döntött úgy, hogy örökbe fogad még egy gyermeket, de csakis az ország lakosságának egyetértése mellett.
David igen nagy luxusban él a popsztár mellett, fényévekre falujától, Lipungától, ahol a rokonai kukoricalisztből készült ételeket és szabad tűzőn sült húst esznek egyszerű tálkákból.
Madonna meglátogatja azt a helyet is, ahol alapítványa, a Raising Malawi egy több millió dolláros leányiskolát épít fel.
David apja, Yohane Banda már nagyon várja kisfiát. "Valaki felkeresett engem a Raising Malawi-tól és azt mondta, hogy a fiam meg fog látogatni valamikor a jövő héten. Nagyon boldog vagyok, már nagyon szeretném látni a fiamat" - nyilatkozta.
Madonna, aki 2006-ban döntött az adoptálás mellett, 13 hónaposan vette magához David-et, miután a kisfiú apja árvaházba adta őt felesége halála után.
Az énekesnő boldognak érzi magát, hogy egy olyan kezdeményezésnek lehet a részese, amely még több örökbefogadáshoz és így még több gyermek megmentéséhez vezethet Malawiban. Egy becslés szerint az országban egy millió gyerek vált árvává az AIDS miatt.
John Soo Phiri gyerekjogi aktivista szerint Madonnának most nehezebb dolga lesz, mint korábban. Hiszen miután elvált Guy Ritchie-től, egyedülálló szülőnek számít. "Be kell majd bizonyítani, hogy egyedülálló anyaként is képes megfelelő körülményeket biztosítani még egy gyerek számára." - mondta Phiri.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei