2009. április 2.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Michael J. Fox drámai harcáról mesélt

Michael J. Fox eddig sem titkolta, hogy súlyos betegség nehezíti meg mindennapjait. Azonban nemrégiben Amerika egyik legismertebb talk show-jában, az Oprah Winfrey Show-ban a többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas színész minden eddiginél őszintébben beszélt a Parkinson kórral folytatott harcáról.

Michael J. Fox nyíltan beszélt a szervezetét legyengítő Parkinson kórról, betegségét egy nehezen kezelhető gyermekhez hasonlítva.
Fox, aki az Ophra-val folytatott beszélgetés alatt végig remegett, elárulta, hogy számára a legelviselhetőbb módja a betegség kezelésének a türelem. "Olyan ez az egész, mintha egy négy éves gyerek mászna rád folyamatosan. Bármit is próbálsz csinálni, ő csak mászik és te megpróbálsz türelmes maradni és arra koncentrálni, amit tenned kell" - mesélte a színész Oprah-nak.
A 47 éves színésznél 18 éve diagnosztizálták a betegséget, azonban ő akkor sem és azóta sem hagyta, hogy ez a tény megváltoztassa az életét. "Apa vagyok, férj vagyok, aktivista vagyok, író vagyok és a világ tanulója vagyok" - mondta - "A betegség csak egy része az életemnek, nem uralhatja az egészet."
Fox egy jégpályán meg is mutatta, hogy igenis képes élvezni az életet. A kanadai születésű színész viccesen mesélte, hogy korcsolyázni jobban tud, mint járni.
A Show-ban való szereplésének elsődleges célja azonban nem a betegségéről való eszmecsere volt. Második önéletrajzi könyvét mutatta be, melynek címe Alwas Looking Up: The Adventures of an Incurable Optimist (Egy gyógyíthatatlan optimista kalandjai). A könyv mellett egy TV show-val is jelentkezik a színész, amelyet májusban mutatnak be az Egyesült Államokban.
Az USA Today-nek adott interjújában Michael J. Fox elmesélte, hogy izmainak önkéntelen mozgása azért néha kellemetlen helyzetekbe is keveri. Amikor a Vissza a jövőbe sztárja évekkel ezelőtt ellátogatott a lánya iskolájába egy kislány bosszúsan rászólt, hogy maradjon már nyugton. A színész csak annyit válaszolt a kislánynak: megpróbálok.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei