2009. április 10.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Shakira énekel, táncol és az UNICEF jószolgálati nagykövete

2008. november 11-én a People en Espanol a kolumbiai énekesnőt, Shakirát választotta meg az Év Emberbarátjának. A lenyűgöző csipőmozgásáról ismert Shakira a különböző civil szervezetekkel való együttműködésben végzett karitatív munkájáért kapta az elismerést. Az énekesnő igen nagy szociális érzékenységről tett tanúbizonyságot eddigi karrierje során.

Szintén karitatív munkájáért és a gyerekek oktatásának támogatásáért augusztus 18-án átvehetett az American Latino Media Arts (ALMA) díját is.
1997-ben az akkor 20 éves Shakira megalapította a Pies descalzos (mezítláb) Alapítványt, melynek célja, hogy tanulási lehetőséget teremtsen olyan kolumbiai gyerekek számára, akik hazájukban erőszak áldozatává váltak. 2009. februárjában fel is avatták a Pies Descalzos Iskolát Barranquilla-ban, ahol 1400 gyereknek lesz lehetősége arra, hogy magas színvonalú oktatásban részesüljön.
2003. október 24-én, 26 évesen, a UNICEF legfiatalabb jószolgálati nagykövete lett. A kolumbiai énekesnő erről így nyilatkozott:
- Nagyszerű érzés olyan híres emberek közé tartozni, akik támogatják az UNICEF munkáját és személyesen is adakoznak azért, hogy jobbá tegyék a gyerekek életét és jövőjét.Shakira folyamatosan keresi a lehetőségét annak, hogy másokon segítsen. 2006-ban a művészeti és üzleti világ vezető alakjaival, így például a spanyol énekesekkel, Alejandro Sanz-szal és Miguel Bose-zal, valamint a Nobel-díjas íróval, Gabriel Garcia Marquezzel karöltve elindították a Latin America in Solidarity Action elnevezésű mozgalmat, hogy a rászoruló latin amerikai gyerekek tanulását támogassák.
Egy riportban Shakira elmondta, hogy már egészen gyermekkorától kezdve úgy érzi: segítenie kell embertársain és főleg a gyerekeken. Nem véletlen tehát, hogy napjainkra ő lett Latin Amerikai egyik legaktívabb humanitáriusa.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
rajongó 2009-04-27 16:21:09
iádom imádom imádom.egyszerűűn imádom(L)
nem
regisztrált
Sly7 2009-04-10 15:45:25
Ő az a híresség, akiről csak jót lehet mondani. Példát vehetnének a többiek róla!
nem
regisztrált
Ervin 2009-04-10 14:19:40
Angyali ez a nő.
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei