2009. augusztus 26.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jay Baruchel - Egy ígéretes feltörekvő komikus

Jay Baruchel-t eddig többnyire mellékszereplőként láthattuk olyan filmekben, mint például a Trópusi vihar, vagy a Felkoppintva, ám eddigi felvillanásai alapján alapos okot ad a reménykedésre, hogy a jövőben még többet is várhatunk tőle. Éppen ezért nézzük meg már most, ki is ő pontosan, mit csinált eddig, és hová tart.

Jonathan Adam Saunders Baruchel néven született 1982. április 9-én Ottawában, Kanadában, a nemzetiségét jelképező tetoválás a Felkoppintva című filmben már vicc tárgyát is képezte. Színészi karrierjét a 90-es évek közepén, tizenéves korában kezdte, a My Hometown (Az én kis városom) című sorozatban, illetve tévéműsort is vezetett. 18 éves korában futólag feltűnt a Majdnem híres című Oscar-díjas filmben, majd egy évvel később főszerepet kapott az Undeclared című sorozatban, amelynek Judd Apatow volt a producere.

Nálunk a rövid életet megért sorozat csak dvd-n elérhető, de érdemes beszerezni, jó humorral dolgozza fel a szereplő főiskolások életét, és felvonultatja az Apatow-brigád azóta ismertté vált tagjait, például Jason Segel-t, Busy Philipps-t és Seth Rogen-t, akiknek játékát az elmúlt években több vígjátékban is élvezhettük. Ezután a szintén Oscar-díjas Millió dolláros bébi, A vonzás szabályai című Bret Easton Ellis adaptáció, valamint egy újabb Apatow-film, a Felkoppintva mellékszerepei következtek, valamint Baruchel ismét főszerepet játszott a Szívek hullámhosszán (I’m Reed Fish) című romantikus vígjátékban a Sin city-ből ismert Alexis Bledel oldalán. Szórakozásképpen egy kanadai rockbandában dobosként is kipróbálta magát, majd következett a tavaly bemutatott Trópusi vihar, amelyben a szerencsétlen, dzsungelbe űzött színészbrigád legnaivabb és egyetlen (még) épeszű tagját alakította, ez a film pedig szélesebb közönséggel is megismertette az arcát.

Legutoljára a Fanboys - Rajongók háborúja című filmben elvetemült Star wars-fanként láthattuk őt, illetve feltűnt az Éjszaka a múzeumban 2 című újabb Ben Stiller vígjátékban is. Jelenleg Evan Goldberg-el, a Superbad egyik írójával készítenek elő egy közös projektet (The Goon), és Seth Rogen-el tervezik régi ötletük, a Jay and Seth vs. the Apocalypse leforgatását, ami két haverről szól, akik egy szobába zárkózva, fergeteges dumákkal kommentálva vészelik át a világvégét.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei