2010. október 26.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Gregory Isaacs reggae énekes

Az 59 éves Gregory Isaacs jamaicai reggae énekes hétfőn elhunyt londoni otthonában. A korábban drogproblémákkal küzdő, de azokból kilábalt muzsikusnál egy évvel ezelőtt tüdőrákot diagnosztizáltak az orvosok, a betegséggel nem tudott tovább harcolni a szervezete.

Gregory Isaacs néhány héttel ezelőttig még fellépett közönsége előtt, az utolsó pillanatig küzdött betegségével, de az erősebbnek bizonyult nála. Isaacs 1951. július 15-én született Kingstonban egy nyomornegyedben, ahonnan komoly elismertségig küzdötte fel magát. A '70-es években komoly sikereket ért el, Jamaicában ő volt a legnépszerűbb és legtermékenyebb zenész. Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Love is Overdue , az All I Have Is Love, a Sinner Man, vagy a My Only Lover.

A karrierjét drogproblémái akasztották meg, de ahogy ő fogalmazott, drágán megfizetett érte, az énekléssel pedig nem hagyott fel, legutóbbi lemeze, a Brand New Me 2008-ban látott napvilágot.

Gregory Isaacs-nál tavaly diagnosztizáltak tüdőrákot, és bár orvosai mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, már nem lehetett rajta segíteni, 2010. október 24-én otthonában érte a halál. A népszerű zenész mindössze 59 évet élt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei