2011. április 6.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Komlós Juci, mindenki Lenke nénije

Életének kilencvenharmadik évében elhunyt Komlós Juci, a Nemzet Színésze. A számtalan elismeréssel, köztük Jászai Mari-díjjal, Déryné-díjjal, és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett színésznő temetése nem lesz nyilvános, azon csak a közeli barátok és a család vehet részt.

Komlós Juci 1935-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színművészeti iskoláját, ezután pedig játszott Miskolcon, Szegeden, és a Budapesti Operettszínházban is. Egy évtizeddel később a Művész Színház, a Magyar Színház és a Vidám Színpad művésze lett, 1965-től pedig a Thália Színház társulatát erősítette. A Nemzeti Színháznak 1977-ben lett tagja, de a közönség a televízió képernyőjén is találkozhatott vele kéthetente, a Szomszédok című teleregény Lenke nénije olyan karakter volt, akit mindenki azonnal a szívébe zárt.

Természetesen filmes szerepei sem maradhattak el, játszott egyebek mellett Az aranyemberben, a Rokonokban, az Örökségben, és az Aranyidőben is. A színpadon legemlékezetesebb alakításai között tartjuk számon Ophéliát Shakespeare Hamletjében, Dianát Lope de Vega A kertész kutyája című drámájában, vagy Gauthier Margitot Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című darabjában.

Komlós Juci kilencvenhárom évet élt, temetése nem lesz nyilvános, a búcsúztatót családi körben, és a közeli barátok részvételével tartják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
pálovitsilona@gmail.com 2011-04-07 15:36:05
Komlós Juci művésznő felejthetetlen alakításai közé tartozik:Rostand/Cyrano...Szabó Sándor művész úrral az 1950-es évekből a Néphadsereg szinházban.

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei