2008. november 2.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Haydn emlékév 2009 - programok Magyaroszágon és Ausztriában

Joseph Haydn halálának 200. évfordulóján 2009-ben közösen állítják össze az emlékév programját az osztrák és magyar szervezők. A nemzetközi sajtótájékoztatón Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára bejelentette, 400 millió forintos támogatást nyújtanak az emlékévet koordináló Klassz Zenei Irodának. Az osztrákok pedig 10 millió euróval járulnak hozzá a programsorozat lebonyolításához.

Érdeklődésünkre Erdődy Orsolya, a Klassz Zenei Iroda vezetője elmondta: az ünnepségsorozat már januárban elkezdődik, de lesznek kiemelt programpontjai a Haydn emlékévnek. A jubileumi évnek három központi helyszíne lesz: a kismartoni és a fertődi Esterházy-kastély, valamint Budapest - emelte ki az irodavezető.A zeneszerző születésnapján, március 31-én kiállítás nyílik Kismartonban, emellett, koncertekkel, ifjúsági programokkal emlékeznek Joseph Haydn-ra.

Halálának 200. évfordulóján, május 31-én többek között a kismartoni Esterházy-kastélyban, Budapesten, és több világvárosban is felcsendül Haydn A teremtés című oratóriuma. A Klassz Zenei Iroda ezen a napon a Magyar Televízióval együttműködésben Haydn maratont tervez a Millenárison.

Az év végéig tartó Haydn-emlékév részletes programja a www.haydn-2009.hu vagy a www.klassz.org honlapon olvasható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei