2008. november 28.Kiss
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Adventi adománygyűjtés - olvadó jégszív a Műjégpályán

Egy óriási jégszívvel hívta fel a figyelmet a szolidaritás és az összefogás fontosságára a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csütörtök délelőtt a Városligeti Műjégpályán. Több, mint 30 intézményből érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek, akik délután egyig ingyen korcsolyázhattak. A szervezet hagyományos adventi adománygyűjtő akciója vasárnap kezdődik, ennek nyitánya a csütörtöki rendezvény.

Kovács "Koko" István, Besenyei Péter, Keresztes Ildikó és Hűvösvölgyi Ildikó, valamint a segélyszervezet munkatársai délelőtt jelképesen megkezdték a műjégpálya mellett, az épület tövében elhelyezett jégszív felolvasztását. Az egy méter átmérőjű, 100 kilós alkotás azonban 15 méter vastag jégből készült, és néhány napba telik majd, mire teljesen elolvad.

Hagyományteremtő szándékkal egy emlékdíjat is átadtak az ökomenikusok Lévai Katalinnak, aki már 10 éve jószolgálati nagykövete a szervezetnek.Az adománygyűjtő akció advent első vasárnapján kezdődik, és december 31-ig tart. Az immár 13. alkalommal rendezett gyűjtést országszerte a nyomatott sajtón és televíziós hirdetéseken keresztül, valamint óriásplakátokon népszerűsítik. A cél a nehéz életkörülmények közé került, önhibájukon kívül perifériára szorult emberek megsegítése, így számos adományosztást terveznek ebben az időszakban az átmeneti otthonok családjai, valamint az utcán élő hajléktalanok között.

Az ökomenikus segélyszervezet tavaly körülbelül 50 millió forintot gyűjtött össze; idén az EU intervenciós alapján keresztül is sok élelmiszercsomagra számítanak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei