2008. december 16.Póth
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elárverezik Marilyn Monroe élelmiszerszámláit

December 21-én árverezik el Los Angeles-ben azt a hét bolti számlát, amelyet Marilyn Monroe nevére állítottak ki még 1962-ben. Ezekből az is kiderül, hogy mit evett szívesen a filmcsillag. Az egyik számla mindössze két nappal azelőtt íródott, hogy Monroe előadta John F. Kennedy elnöknek a Happy birthday, Mr. President című dalt.

Szakértők szerint meglepő, hogy a színésznő milyen sok élelmet vásárolt nem sokkal az előtt, hogy az elnöknek egy szűk ruhában előadta volna a dalt. Van, aki szerint Monroe vendégeket hívott, mások szerint a híresség csupán szerette, ha tele az éléskamra.

A számlák szerint a filmcsillag articsókát, tojást, muffinokat, uborkát, retket, cheddar sajtot, epret, endíviát, tejet, báránybordát, csirkét, steaket, valamint lekvárt is vásárolt a lakásától alig három saroknyira lévő Beekman nevű boltban, illetve az A. Fitz és fiai hentesnél. A számlák fejlécén Marilyn Monroe vagy M. Monroe felirat is szerepel. A szakértők szerint a számlákért akár 470 fontot (körülbelül 140 ezer forint) is adhatnak a gyűjtők.

Az aukción a blokkok mellett licitálni lehet majd Monroe egy befejezetlen levelére is, amelyet volt férjének, Joe DiMaggio baseball sztárnak kezdett írni. Szakértők szerint ezért akár 10 ezer fontot (csaknem 3 millió forint) is fizethet majd egy fanatikus gyűjtő. Szintén kalapács alá kerül néhány 1960-as repülőjegy, amelyet Monroe és akkori férje, Arthur Miller vásárolt, hogy Los Angeles-ből San Franciscóba, majd Renóba utazzanak.

A színésznőt 1962. augusztus 5-én Los Angeles-i házában holtan találták. A hivatalos verzió szerint altató-túladagolásban hunyt el. A mai napig tartja magát azonban az a híresztelés, hogy Monroe-t meggyilkolták.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei