2009. április 2.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Komoly vihart kavart az ölelkező királynő gesztusa

Stephen Fears A királynő című filmje után valamelyest betekintést nyerhettünk az angol királyi család hihetetlenül szigorú protokoll rendszerébe. Akik látták a filmet nem fognak meglepődni azon, hogy az angolok mennyire megdöbbentek királynőjük tettén. Akik nem látták a filmet, azok pedig azon fognak meglepődni, hogy az angolok képesen megdöbbeni egy ilyen teljesen mindennapi gesztuson.

A megdöbbentő eseményre tegnap, a Buckingham Palota falain belül került sor. Ide látogatott el Barack Obama és felesége. Amerika elnökének ez volt az első hivatalos vizitálása II. Erzsébetnél.
Anglia királynője a Palota Trón termében, a G20 Találkozó hivatalos fényképének elkészülésére várva elegyedett beszélgetésbe a First Lady-vel. A beszélgetés közben II. Erzsébet olyat tett, amit 57 éve alatt még soha senkivel: átölelte Michelle Obama derekát. A többi jelenlévő alig akart hinni a szemének. Hát még amikor Amerika első asszonya viszonozta az ölelést, hiszen a királyi protokoll szerint tilos megérinteni a királynőt.
A szemtanúk elmondása szerint II. Erzsébetet nem hozta zavarba a gesztus, annak ellenére, hogy ezzel a két hölgy a protokoll szabályait igen jelentősen áthágta.


A gesztus, amely lázba hozta Angliát

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Molnár Péter 2009-04-03 05:22:11
Hiába, a rossz vér kiütközött.
Mert a néhai anyakirályné, - szintén Erzsébet -, ha Skóciában vagy Írországban járt, bizony betért a helyi kocsmákba és nem átallott whiskyt inni az alattvalókkal. Szerették érte.
Az alma meg, - amint látszik - nem esett messze a fájától.
A karót nyelt britek meg csak szörnyülködnek:
Millen idők, millen idők!
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei