2009. május 27.Schenk Andrea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jól érzik magukat az elefántok Budapesten

Nem kell a szavannákig utaznia annak, aki elefántokat szeretne látni idén nyáron - félszáz színes ormányos vert ugyanis tanyát Budapest belvárosában. Immár az összes elefánt elfoglalta átmeneti otthonát Budapesten: a belvárosban sétálva is felfedezhetik a járókelők a különleges csorda egy-egy tagját, akik a hajléktalanság egyre súlyosbodó problémájára igyekeznek felhívni a figyelmet.

És hogy hol is láthatjuk az elefántokat? A legforgalmasabb környékeken, mint például az ’56-osok terén, a Dózsa György úti homokóránál, vagy a Vörösmarty téren is találkozhatunk egy kisebb csapattal, az Állatkert előtt sétálva vagy az Andrássy úton is összefuthatunk a színes társaság számos tagjával, de a Nyugati pályaudvarnál fekvő bevásárlóközpontban is felbukkannak. Itt elsősorban a legkülönlegesebb példányok kaptak helyet, hogy minél kisebb kockázatnak legyenek kitéve az egyedi műalkotások, hiszen sajnos, a rongálók nem kímélik ezeket a szobrokat sem - néhány jelenleg is javítás alatt áll.

A szervezők azonban elégedettek. "A járókelőknek tetszenek a színes elefántok, a turisták is előszeretettel fényképezkednek a vidám szobrokkal. Egy sor olyan különleges alkotás született, melyekért már önmagában megérte a kiállítást megszervezni - így bízunk abban, hogy a nyár végi árverezés is sikerrel fog járni, és a lehető legnagyobb összeggel tudjuk majd támogatni a Segítőház felújítását" - mondta Csikós Balázs, a főszervező Elephant Holding igazgatója.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei