2009. május 28.Dunai Dóra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Stylewalker Night - belvárosi éjszakai design barangolás

Lenne kedve napnyugta után bejárni a Belváros utcáit különleges, egyedi holmik után kutatva a főváros több száz éves, gangos bérházai aljában? Ez a kérdés jött szembe az emberrel az utcán. Az igen kimondása és egy kis utánajárás után kiderült, hogy ez már az ötödik este lesz, amikor belvárosi design barangolásra invitálnak, szeptemberben pedig ismét elindulhat az újabb éjszakai felfedezőtúra.

Ugyanis a Stylewalker Night pontosan akkor kezdődik, amikor egy átlag "bevásárlós" nap véget ér: mikor már a legtöbb üzlet zárva van fel lehet kerekedni és fel lehet fedezni a magyar tervezők boltjait. A résztvevő designpontok csupán pár utcányira vannak egymástól az V. kerületben, így gyalog kényelmesen végigjárható útvonalról van szó.

A séta során találkozhatunk hulladékból, az újrahasznosítás technikájával készült ékszerekkel, bizsukkal, mindennapi használati tárgyakkal, egyedi tervezésű ruhákkal és táskákkal, egyszerűen mindennel, ami kapcsolatban áll a magyar kortárs divat, lakberendezés és iparművészet világával. Ezek a boltok természetesen a szürke hétköznapok során is várják az egyediségre éhes vásárlóikat, ezen az estén azonban egy kicsit minden másképp volt.

A Stylewalker Night keretében ugyanis két "túraútvonalon" lehetett felfedezni az apró boltokat. A Deluxe túra résztvevői egy igazi időutazáson vehettek részt. Az elegáns korzózás során bepillantást nyerhetnek a századforduló világába, kincseket rejtő kis üzleteket, galériákat vehettek szemügyre. A Retro túra egy kicsit más hangulatot ébresztve az '50-60-70-es éveket idézte. Az éjfélig tartó barangolást különböző kiállításmegnyitók, a kasszák mögött álló dj-k, éjféli piknikek, divatbemutatók varázsolták még színesebbé.

Aki tehát most lemaradt, annak sem kell bánkódnia: már most készülhet az újabb, őszi éjszakai felfedező túrára, bízva abban, hogy rátalál egy olyan egyedi kincsre, amit ugye nagy kár lenne otthagyni...

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei