2009. június 4.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kikapcsolódási pont - hétvégi programajánló június 6-7.

Hivatalosan is beköszöntött a nyár, bár kissé esősen, szomorkásan. Bízzunk benne, hogy a továbbiakban az égiek kegyesek lesznek hozzánk, hiszen ismét számtalan remek szabadtéri programmal várnak minket az ország minden csücskében! A hét, illetve a vége is hazánkban az Ünnepi Könyvhét jegyében telik, de emellett még számtalan szórakozási lehetőség közül választhatunk.


Magyarország turisztikai régiói


Budapest és környéke

Ünnepi Könyvhét
Helyszín: Vörösmarty tér, Váci utca, Deák Ferenc utca
Időpont: 06.04. - 06.08.
Bővebb információ: www.unnepikonyvhet.hu

Az Ünnepi Könyvhét idén már 80-ik alkalommal került megrendezésre. Ahogy mondani szokták, ez még gombócból is sok… Az irodalom és a könyvek ünneplésére azonban nincs elég alkalom, főleg manapság, amikor egyre kisebb a presztízsük. A megalapítása, azaz 1929 óta, a rendezvény minden évben kiváló alkalmat teremt arra, hogy a könyvek és szerzőik, valamint az olvasók közelebb kerüljenek egymáshoz. Idén sem lesz ez másként, hiszen Budapesten és számos vidéki városban a kortárs magyar irodalom alakjaival bárki találkozhat, aki szeretne!


Borfalu Óbudán
Helyszín: Óbuda, Fő tér
Időpont: 06.05. - 06.07.
Bővebb információ: www.borfalu.hu

Ezen a hétvégén sem maradunk borkóstolási lehetőség nélkül, hiszen az óbudai Szentlélek téren ismét Borfalu lesz. Több, mint húsz - Magyarország minden vidékéről érkező - borászat kiválóságaiba kóstolhatunk bele, ha kilátogatunk Óbudára. A finom borok mellé természetesen finom csemegék is lesznek tálalva.

Bevándorló Budapest - Burek party
Helyszín: Gödör Klub (V. kerület, Erzsébet tér)
Időpont: 06.07., 16:00
Bővebb információ: www.kultours.hu
A belépés ingyenes!

A Bevándorló Budapest tulajdonképpen nem egy esemény, hanem egy egész projekt, melynek egyik állomása lesz a hétvégi Burek Party. A szervezők célja az, hogy felhívják a főváros lakóinak figyelmét a köztük élő bevándorló közösségekre és arra, hogy ők is a város részei, sőt mi több, tőlük lesz igazán színes Budapest.
Hétvégén a balkáni és kaukázusi népek kultúrájának bemutatása lesz soron, így az érdeklődők kézműves foglalkozásokon, táncoktatáson tanulhatnak róluk, mindeközben pedig bureket ehetnek és bosnyák kávét ihatnak.

János Vitéz napok
Helyszín: Ráckeve
Időpont: 06.05. - 06.07.
Bővebb információ: www.akmk.hu

Tudják-e, ki volt az a Horváth Nepomuki János? Pedig mindannyian találkoztunk vele az iskolában! A legenda szerint ugyanis ő volt az, akiről Petőfi Sándor János vitézt mintázta. Aki szeretné megtudni, hogy János vitéz korában milyen is volt az élet, semmiképpen ne hagyja ki a ráckevei rendezvényt!

***


Közép-Dunántúl

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok
Helyszín: Fehérvárcsurgó, Károlyi kastély (Petőfi utca 2.)
Időpont: 06.05. - 06.07.
Bővebb információ: www.karolyi.org.hu
Belépőjegy: felnőtteknek 600 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 400 forint

Ki a virágot szereti… Ha hihetünk a mondásnak, hétvégén a Budapesttől 80 kilométerre fekvő Fehérvárcsurgó megtelik jó emberekkel, hiszen idén is három napot szentelnek az életünket megszínesítő, csodálatos növényeknek. Több, mint hatvan standdal, tudományos előadásokkal, bemutatókkal, könyvdedikálással és még sok más érdekességgel várják a látogatókat.

***


Nyugat-Dunántúl

Savaria Nemzetközi Táncverseny
Helyszín: Szombathely, Művelődési és Sportház (Március 15. tér 5.)
Időpont: 06.06. - 06.07.
Bővebb információ: www.savariadancefestival.com
Belépőjegy: 2000 forinttól 5000 forintig

1966 - az első verseny megrendezése - óta Szombathely nemzetközi szinten is a tánc fővárosává nőtte ki magát. Több, mint négy évtizede minden évben összegyűlik a táncszakma színe-java, hogy tudásukkal és megjelenésükkel elkápráztassák a zsűrit és persze a nézőket. Gyönyörködnivalóban minden bizonnyal az idén sem lesz hiány!

***


Dél-Dunántúl

V. Csusza Fesztivál
Helyszín: Csurgó
Időpont: 06.05. - 06.07.

A hétvégi Csusza Fesztivál egy több hónapon át tartó gasztronómiai rendezvénysorozat egyik állomása. A Különleges Asztali Örömök Somogyban elnevezésű kulináris fesztivál célja, hogy a megye ételkülönlegességeit, gasztronómiai hagyományait minél szélesebb körben ismertté és elismertté tegyék. Március végétől október közepéig számtalan finomság került az asztalokra, a mostani hétvégén például a túrós csusza, ami mellé a Dráva-menti borút különlegességeit lehet majd iszogatni.

***


Balaton

Keszthely Város Napja
Helyszín: Keszthely
Időpont: 06.05. - 06.07.
Bővebb információ: www.keszthely.hu

A rendezvényen a helyi alkotóközösségek életébe pillanthat be a látogató amatőr és profi művészeti csoportok fellépésein és kiállításokon keresztül. A helyi kultúra mellett némi betekintést kaphatunk a török hagyományokba is egy török teadélután, illetve hastáncgála keretében. A sportos kikapcsolódás hívei sem maradnak program nélkül, hiszen idén is megrendezésre kerül a Keszthelyi Kilométerek futóverseny.

Balaton Classic - Ramada Grand Prix veteránautós túra
Helyszín: Balatonalmádi, Hotel Ramada
Időpont: 06.06.
Bővebb információ: www.balatonclassic.hu

Az Oldtimer Szuperkupa második futama rajtol el hétvégén Balatonalmádiból, hogy röpke 200 kilométer megtétele után a majd nyolcvan fős mezőny ismét Balatonalmádiba érkezzen. Az Oldtimer kategórián kívül még két másik kategóriában is összemérhetik autóikat és tudásukat a sofőrök. A veterán autók szerelmeseinek ez a hétvégi kötelező program!

***


Dél-Alföld

I. Libamáj Fesztivál
Helyszín: Gyopárosfürdő, Gyopár Club Hotel
Időpont: 06.05. - 06.07.
A belépés ingyenes!
Bővebb információ: www.libamajfesztival.hu

Különleges, és egyben hagyományteremtő gasztronómiai fesztivált indít útjára hétvégén Orosháza-Gyopárosfürdő. Az első Libamájfesztiválon természetesen megkóstolhatjuk és világhírű orosházi libamájat és persze a mellé fogyasztható italok sem akármilyen lesznek, hanem igazi borkülönlegességek egyenesen Tokajról. Az elfogyasztott finomságokat a Bikini, Rúzsa Magdi és más kiváló zenészek koncertjein mozoghatjuk le.
A gasztronómiai élményeken túl a látogatókat színes családi programok: libahajtó verseny, libatojás-patkolás, libatepertő-készítés, a gyermeket mese- és játékprogramok, rajzversenyek, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várják.

MOL Kajak-kenu világkupa
Helyszín: Szeged, Maty-ér
Időpont: 06.05. - 06.07.
A belépés ingyenes!
Bővebb információ: www.kajakkenusport.hu

Olimpiai- és világbajnok sportolóinknak szurkolhatunk a hétvégén a szegedi Maty-ér partjainál, hiszen a dél-alföldi városba költözik a hétvégére a kajak-kenu sportág krémje, hogy izgalmas napokat szerezzenek a rajongóknak.

***


Észak-Magyarország

Borsodi Fonó - Nemzetközi Folklór fesztivál
Helyszín: Diósgyőri vár
Időpont: 06.05. - 06.07.
Bővebb információ: www.diosgyorivar.com

Hétvégén a Diósgyőri várba látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medence népművészetével népzenei és néptánc előadások, táncházak, valamint a kézműves vásár segítségével. Koncertet ad többek között az idén 25 esztendős Ghymes együttes és a méltán egyre híresebb Palya Bea is.


Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei