2009. november 21.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nincs több levél a Mikulástól

Minden december elején gyerekek tízezrei írnak levelet a Mikulásnak. Amerikában ezek a levelek eddig célba is értek, sőt még választ is lehetett kapni rájuk. A gyermekzaklatási ügyek miatt azonban lehetséges, hogy beszüntetik a North Pole programot.

A hagyomány szerint az Egyesül Államokban a Mikulásnak az Északi-sarkra címzett leveleket egy North Pole nevű alaszkai kisvárosba továbbítják. Itt évente több tízezer levelet olvasnak el és válaszolnak meg több tucat önkéntes segítségével, akik a Mikulás tündéreiként vagy segítőiként írják alá. Ennek a North Pole programnak nagy hagyománya van a városban, a lakók szerint már otthonuk neve miatt is erre hivatottak.

A kedves szokást most mégis megakasztotta, hogy új szabályozás. Az előző évben egy Mikulás programban dolgozó marylandi férfiről kiderült, hogy szexuális bűnöző, aki így hozzájuthatott gyermekek nevéhez és címéhez. Ezért az amerikai Posta Szolgálat szigorított a szabályokon, egyetlen önkéntes sem tudhatja meg a levelet küldő személy nevét és címét, ezeket kódokkal helyettesítik, amit csak a posta ismer. Ez a szigorú megkötés tönkreteheti a Mikulás-programot, mert ezek rengeteg feldolgozandó levél miatt időigényes és a város elhelyezkedése és technológiai fejlettség mellett nagyon nehéz megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Már az alaszkai kongresszusi delegáció is közbelépett, hogy megoldást találjanak, mert előző évben nyolcszázezer gyerek köszönhette a Mikulástól kapott választ a programnak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
szilvia 2009-12-03 11:37:43
A tavaj én nem kaptam ajándékot miert rosz voltam??????
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei