2009. november 22.Balkányi Nóra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ötödik Hungarocomix képregény kiállítás és vásár

Azon túl, hogy Andriska Pókember akar lenni farsangon és ehhez honnan szerzünk neki csoda plasztik piros-fekete hálós göncöt, a képregények világa a hollywoodi Marvel-bumm óta mindenki számára ismertté vált, még ha ez csak maga a sekélyes felszín is.

Képzeljük el, hogy 2012-ben (tuti biztos maja tipp) vagy 2040-ben (klímakutatók homályos számításai) eljön az oly sokszor megjósolt világ vége. Ez eddig oké, nem igényel túl sok fantáziát tőlünk, ezerszer láttuk már. Ám ha valami fantasztikus védő energiagömb (szuper lézer, légpajzs, emelő daru) egyetlen tárgyat őrizne meg ebből a világból, ami egy anime füzet lenne, hogyan építenék fel újra a kultúrát a túlélők? Nem tudom, valaki igazán rajzolhatna belőle egy képregényt.

Az amerikai szuper hősökön kívül a Magyar Képregénykiadók Szövetségének Ötödik Hungarocomix képregény kiállításán és vásárán a program széles skálán járja be a történetmesélő rajzolt világot, a képregény bolygón élők ezen kiemelt rendezvényén.

A program sűrű, reggel 10-től este 6-ig várja a Gödör a különböző életkorú rajongókat (minimum Garfield pólóban). A gyerekprogramokat a Hungarocomix partnere, a nevével sokat eláruló Csodaceruza magazin biztosítja: jelmez verseny képregény témában, játékos képregény iskola, arcfestés és rajzfilmvetítés. A nagyobbaknak és fanatikusoknak nívós programot állítottak össze a rendezvény szervezői.

A képregény-kismaratonon a versenyzőknek 5 óra alatt 5 oldalnyi képregényt kell rajzolniuk, a helyszínen meghatározott témában. Jelentkezni bárkinek lehet ingyenesen (info@kepregeny.info), start 10:15-kor. A művelődni vágyók meghallgathatják a KKK (mi mást rejthet ez a három ká, mint Képregény Kedvelők Klubját) “Képregény, képtörténet, képeskönyv, gazdagon illusztrált regény" című előadását, vagy a meghívott külföldi vendégek (Kazuyoshi Katayama - anime rendező - és Hitoshi Suzuki - az egyik legnagyobb távol-keleti animációs rendezvény, a Tokyo Anime Fair igazgatója) kerekasztal beszélgetésén az anime műfajáról tudhat meg mindent. További tudásszomj fennállása esetén egy vetítéssel egybekötött előadásra (Kocsmáros Gábor) is be lehet majd ülni. Ha valaki nem unja még a képregény szót, mehet vetítésekre, vásárolhat Word of Warcraft kártyákat, nyerhet a tombolán, vagy kipróbálhatja a Nintendo Wii játékát, természetesen képregény témában. Mindezen túl a Képregény kiállítás kiemelt partnere az Anilogue animációs fesztivál, melynek tavalyi, díjnyertes filmjeit lehet majd megnézni. A vásárt, hiszen a Gödörben vagyunk, a Satöbbi koncertje zárja.

A nap talán legfontosabb eseménye az új magyar megjelenések bemutatása, illetve az Alfabéta-díj kiosztása lesz.

***


Ötödik Hungarocomix képregény kiállítás és vásár
Időpont: 2009. november 29. 10:00 - 18:00
Helyszín: Gödör Klub (1051 Budapest V., Erzsébet Tér)
Jegyár: 300 Ft
További infó, részletes program: a Magyar Képregénykiadók Szövetségének honlapján

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei