2010. március 1.Gombás Katalin
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A zene az kell - Új magazinműsort vezet Feke Pál a Duna Televízióban

"A Zene az kell" címmel új magazinműsort láthatnak március 6-tól szombat esténként, 19.00 órától a Duna Televízió nézői. A cím nem véletlenül ismerős: a "Valahol Európában" című musicalből kölcsönözte az új műsor, amelynek házigazdája Feke Pál lesz.

A tizenhat részes, egyenként félórás adásokból álló sorozat missziója a zenés színház népszerűsítése, eredményeinek felmutatása. A műsor fókuszában mai magyar zenés színházi produkciók állnak - és a musical, rockopera, operett műfaja.

Egy-egy adás gerincét egy éppen aktuális, futó előadás adja majd. A stáb színházakba látogat, próbákon vesz részt, beszélgetéseket láthatnak majd színházi szakemberekkel - olyanokkal, akik a rivaldafényben állnak és olyanokkal, akik a háttérben dolgoznak. Kulisszatitkok lebbennek fel, de szó lesz színházi legendákról, bakikról, sztorikról, érdekességekről. Feke Pál 16 epizódon át kalauzolja majd a nézőket keresztül kasul a színház varázslatos világán. A színfalak előtt és mögött egyaránt otthonosan mozgó színész segítségével teljes képet kaphatunk úgy a vidéki és a határon túli, mint a budapesti színházak zenés repertoárjáról. Megismerhetjük a kortárs magyar szerzők eredményeit, erőfeszítéseit és a műveiket színpadra állító szakemberek, alkotók tapasztalatait.

Mert a színház szenvedély - annak is, aki csinálja és annak is, akit a nézőtéren ülve ragad magával. "A zene az kell" című műsor alkotói maguk is "érintettek": nem csak munkahelyük a színpad, az életüket tették fel rá. S most ezt a szenvedélyt igyekeznek átadni a képernyők előtt ülőknek. Ez az elkötelezettség garantálja, hogy a tévénézők olyan szemszögből is megismerhetik az éppen bemutatott produkciót, ahogyan a nézőtérről nem.

A műsorban felidéznek korábbi előadásokat, portrékat láthatnak olyan ismert előadókról, zeneszerzőkről, mint Dolhai Attila, Kocsák Tibor, Tolcsvay László vagy Mészáros Árpád. És természetesen mindig lesz ajánló, amely aktuális bemutatókra hívja majd fel a nézők figyelmét.

Az első adásban a budapesti Magyar Színházba látogatunk, ahol Szörényi Levente és Bródy János kultikussá vált műve, az István, a király már 2000. március 18. óta töretlen sikerrel tölti meg a nézőteret. A műről az előadás szereplői beszélnek: Tóth Sándor, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Gazdag Tibor, Csengeri Attila és Tahi József, továbbá megszólal Román Sándor koreográfus és a színház jelenlegi igazgatója, Őze Áron.

***


Várja Önöket a műsorvezető: Feke Pál
"A zene az kell" - Duna Televízió 2010. március 6., szombat 19.00

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei