2010. október 16.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Őrült robotok versenyeznek a Trafóban

A baca szó jelentése japánul buta, így nem is kell sokáig gondolkoznunk azon, nagyjából mit is jelent a Bacarobo Kupa elnevezés. Vicces külsejű és mindenféle praktikusságot nélkülöző robotok vívnak majd egymással végsőkig tartó harcot október 31-én a Trafó színpadán, az első európai Őrültrobot versenyen.

Ennek a versenynek nem az a célja, hogy a pihent agyú tudóspalánták az emberiség számára hasznos robotokat alkossanak, hanem épp ennek az ellenkezője, azaz, hogy olyan szórakoztató elektrotechnikai kütyüket készítsenek, melyek abszolút használhatatlanok. Emellett persze az sem elhanyagolható szempont, hogy nevetésre ingereljék a közönséget, miközben párbajt vívnak egy másik, még náluk is haszontalanabb robottal. Az egyetlen, de igen fontos kitétel, hogy a szórakoztatás és a haszontalanság mellett az őrült robotnak rendelkeznie kell mechanikus vezérléssel.

A Kitchen Budapest és a Trafó nyáron meghirdetett, közös versenyén a 10 leghülyébb robotot láthatjuk majd az este folyamán, amelyek közül performanszba ágyazott helyszíni zsűrizéssel választják ki a nyertest, aki kétezer eurós díjazásban részesül. Japánban már évek óta rendeznek hülyerobot versenyt, és a magyar közönség most abban a szerencsében részesülhet, hogy az idehaza megrendezendő viadalon találkozhat a tokiói alapítóval, Tosa Nobomichivel is. A szervezők nem titkolt célja a rendezvénnyel egyben az is, hogy erősítsék a robotokkal, robotikával foglalkozó, ez iránt érdeklődő szcénát Budapesten és Európában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei