2010. október 19.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az MR2 Petőfi Rádió jelenlegi profilja valószínűleg a múlté

Gyökeres változásokat tervez a Magyar Rádió új vezetősége, valószínűleg mindhárom frekvencián lesznek újítások, de leginkább az MR2 Petőfi Rádiót csapja majd meg a változás szele. Az eddigi koncepciót minden bizonnyal múlt időbe teszi Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság elnöke, és a Rádió új vezetője, akinek személye egyelőre még kérdéses.

2007-ben történt az a teljes profilváltás a Magyar Rádiónál, aminek eredményeképpen - a szakma öregjei által sokat bírált módon - az MR2 Petőfi Rádió frekvenciáján szinte kizárólag zenét sugároztak. Ráadásul nem is akármilyet: a Rádió a magyar könnyűzenét, annak is alternatív vonulatát részesítette előnyben, egészen új korosztályt célozva meg ezzel.

A zúgolódások ellenére úgy tűnik, hogy a koncepció bevált, a fiatalok körében népszerűvé lett a nemrégiben még ódivatúnak tartott frekvencia. Most azonban úgy tűnik, a Petőfi Rádió jelenlegi formájában már nem sokáig működhet: az új vezetés előreláthatólag mindent gyökeresen megváltoztat.

Szalai Annamária már a kezdetektől bírálta az új profilt, megkérdőjelezvén, hogy mennyiben tekinthető közszolgálatinak egy olyan rádió, amelyen kilencven százalékos túlsúlyban van a zene. Hogy milyen irányú változtatásokat terveznek, arról egyelőre még nem lehet tudni.

Forrás: Antagon.blog.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
odre 2010-10-26 01:29:46
sajnos az a baj, hogy közszolgálati rádióból is van elég, illetve helyesebben mondva, arra a tartalom nélküli közszolgálatiságra, igazán elég lenne 1 adó is...
amit viszont nem értek, hogy ha a komoly zene lehet közszolgálat, akkor az alternatív miért nem?
nem
regisztrált
MimiKE 2010-10-24 14:24:54
Volt egy kellemes hallgatható rádió,úgynevezett háttérrádió.Ez volt a Petőfi évtizedeken keresztül.Közszolgálati rádió volt.Most a kereskedelmi rádiók stílusában folyamatos zenét hallgathatunk.Nem rossz,de van belőle még tíz.Lehet válogatni.A Petőfi meg térjen vissza a korábbi gyakorlatra.Lehet hogy nem tinédzserek fogják ezentúl,de 40 felett is lehet még élet!
nem
regisztrált
Atesz 2010-10-22 15:29:04
hát ne is haragudjanak, de ez szörnyű hír...
van végre egy rádiócsatorna, ami pont a fiatalabbakat célozza meg, és kellemes zenéket játszik egész nap...
és még ezt is elveszik.... na kösz
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei