2010. október 21.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Díjat ad a legjobb Youtube videónak a New York-i Guggenheim Múzeum

Október 21-én a New York-i Guggenheim Múzeum kitünteti a legjobb és legkreatívabb Youtube-ra feltöltött videókat. A rendhagyó díjátadó este 8 órakor kezdődik, ennek részeként levetítik a döntős alkotásokat és röviden bemutatják az alkotókat, akik különböző nemzetet, szakmát, korosztályt képviselnek.

A Youtube videómegosztó oldal lehetőveé teszi, hogy bárki, aki készített egy filmet, megossza azt a világgal. Az így megtalálható alkotások rendkívül változatosak, a művészi igényesség és kreativitás terén. A New York-i Guggenheim Múzeum a legjobb alkotásokat díjazza az október 21-én este 8 órakor kezdődő gála keretein belül.

A válogatás nem volt könnyű, 90 ország huszonnégyezer videója közül választották ki a döntős 125-öt, ezek készítői között egyaránt van diák, profi filmes, és teljesen laikus is. A díjátadó gálán a legjobb húszat vetítik le, a döntést a zsűri hozza meg, melynek tagjai elismert művészek, köztük van Darren Aronofsky filmrendező, Stefan Sagmeister osztrák grafikus-dizájner, Murakami Takasi japán képzőművész és a Guggenheim Múzeum kurátora, Nancy Spector.

A program házigazdája Michael Showalter rendező, és a fellépők között lesznek zenészek és videó-rendezők is. A rendhagyó díjátadót meg lehet nézni élőben a Guggenheim Múzeumban, ahol kivetítik a homlokzatra, de az interneten és a több másik európai múzeumban is élőben lehet majd követni az eseményeket. A hivatalosan YouTube Play. A Biennial of Creative Video-nak nevezett kezdeményezés és díj célja, hogy felfedezze, bemutassa legkiemelkedőbb tehetségeit a nagyon gyorsan növekvő, fejlődő online videók világának.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei