2011. március 4.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nyolc külföldi magyar intézet élére neveztek ki új igazgatót

Nyolc külföldi magyar intézet élére nevezett ki új igazgatót a Balassi Intézet, mivel az eddigi vezetők négyéves megbizatása lejárt. A varsói, a pozsonyi, a párizsi, valamint a szófiai és az újdelhi magyar intézetek mellett új vezető került a stuttgarti, a prágai és a New York-i magyar intézetek élére is.

A varsói magyar kulturális intézet igazgatói posztjára Tiscler Jánost nevezték ki, a pozsonyi intézet élére Kollai István került, a párizsi intézet igazgatója Ablonczy Balázs lett, míg a szófiai intézet vezetői posztját Doncsev Toso nyerte el. Az Újdelhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központot Kovács Tibor fogja irányítani, a stuttgarti magyar intézet igazgatója pedig Ódor László lett. A prágai és a New York-i magyar intézet igazgatói posztjára is pályázatot írtak ki, előbbit Kiss Szemán Róbert, utóbbit Szép Fruzsina nyerte el.

A magyar kultúra külföldi bemutatásáért felelős Balassi Intézet alapvető célkitűzése a magyar értékek nemzetközi népszerűsítése, valamint a kulturális kapcsolatok ápolása. Az újonnan kinevezett igazgatók is ezen értékrend mentén fognak dolgozni.

Feladatkörük elsősorban kulturdiplomáciai feladatokat foglal magában. Munkájukhoz tartozik többek között a kulturális és tudományos nemzetközi kapcsolatok bővítése, kulturális rendezvények szervezése, valamint az intézet oktatási és tudományos tevékenységének irányítása.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei