2011. március 26.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megszűnik a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány

2011. április 30-ával megszűnik a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete a napokban nyilatkozatban tiltakozott a kormány döntése ellen. Az Egyesület szerint így a sérülhetnek a művészek szociális biztonsághoz, érdekvédelemhez és alkotómunkához való jogai.

A kormány döntése értelmében 2011. április 30-ával megszűnik a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány. Ez az alapítvány kezelte a hétezer tagot számláló Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének a vagyonát, s egyben biztosította érdekvédelmi szervezetük hatékony működését is.

Az elmúlt időszakban a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány vezetése többször is megpróbált egyeztetni a kormánnyal, azonban véleményük szerint a kormány nem volt hajlandó bevonni őket a Közalapítvány sorsát érintő döntési folyamatba.

A Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány most azért fordult közleményével a szélesebb nyilvánossághoz, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy a szervezet elveszítse önrendelkezési jogát, illetve hogy sérüljenek a művészek szociális biztonsághoz, érdekvédelemhez és alkotómunkához való jogai.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei