2011. március 31.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

AEGON művészeti díj 2011 - Április 7-én adják át

Április 7-én adják át a 2011. évi AEGON Művészeti Díjat. Az AEGON Magyarország Zrt. által 2006-ban alapított díjjal a kimagasló irodalmi alkotótevékenységet ismerik el. A díjat minden évben egy kortárs írónak ítélik oda, az előző évben megjelent kiemelkedő szépirodalmi alkotásáért.

A huszonöt érvényes jelölés alapján már kiválasztották a díjazásra jelölt műveket. A jelölések alapján a következő tíz szépirodalmi mű és alkotója kapta a legtöbb pontot: Aczél Géza:ő(szike)(Jelenkor); Bertók László: Pénteken vasárnap (Magvető); Borbély Szilárd: A Testhez (Kalligram);Esterházy Péter: Esti (Magvető);Garaczi László: Arc és Hátraarc (Magvető); Ferencz Győző: Szakadás (Sziget); Spiró György: Tavaszi Tárlat (Magvető); Szilasi László: Szentek hárfája (Magvető); Szvoren Edina: Pertu (Palatinus);Térey János: Protokoll (Magvető).

A szakmai zsűri a jelölések összegzése után, titkos szavazással döntött arról, hogy ki kapja a 2011-es AEGON Művészeti Díjat. A győztes nevét az AEGON Zrt. székházában ismertetik 2011. április 7-én, egy sajtótájékoztató keretében.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei