2011. április 18.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Átadták az Artisjus Zenei és Irodalmi díjakat

2011. április 15-én került sor az Artisjus Zenei és Irodalmi díjak átadására Budapesten. Könnyűzene kategóriában öt, komolyzenében egy, szépirodalom kategóriában pedig négy díjat osztottak ki, a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület zsűrijének döntése alapján.

Elsőként a zenei díjak kerültek átadásra pénteken, ezeket Dr. Szinger András, az artisjus Egyesület főigazgatója nyújtotta át a díjazottaknak. Az év könnyűzeneszerzője Szűcs Norbert lett, az ő neve Oláh Ibolya és Keresztes Ildikó lemezeiről lehet ismerős, legalábbis legutóbb ezek elkészültében segédkezett. Az év könnyűzenei szövegírója Czutor Zoltán lett, a zenész a Belmondo zenekar Szájba rágót! című albumával érdemelte ki az elismerést. Az év könnyűzenei produkciója Szörényi Levente Hattyúdal című búcsúkoncertje lett, a könnyűzeneszerzői életműdíjat pedig S. Nagy István kapta meg, aki olyan slágereket jegyez, mint a Csavard fel a szőnyeget!, vagy a Nem vagyok én apáca. Az az év magyarnóta-szerzője Vargáné Veinczi Irma lett.

A komolyzenei kategóriában az év komolyzenei alkotása díjat adták át idén is, méghozzá Szokolay Sándornak, Télvégi tavaszváró című munkájáért.

A szépirodalmi díjakat Rátóti Zoltán, az artisjus Irodalmi Alapítvány kurátora adta át, 2011 Irodalmi Nagydíjasa Bodor Ádám író lett, aki a Magvető Kiadó gondozásában megjelent, Az utolsó szénégetők című novelláskötetéért kapta meg a díjat. Az irodalmi díjasok Borbély Szilárd (A testhez című verseskötetéért), Győrffy Ákos (Havazás Amiens-ben című verseskötetéért), illetve Tverdota György (kétrészes Németh Andor-monográfiájáért) lettek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei