2011. június 7.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Díjazták a legfinomabb fagyikat tegnap Budapesten

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt tegnap Budapesten, amelyen a legfinomabb nyalnivalókat szakmai zsűri kóstolhatta meg, és számos díjat ítéltek oda a legkülönfélébb kategóriákban. Idén a minden cukrászda által elkészítendő elem a gesztenyefagylalt volt - áll az MTI beszámolójában.

A XIV. Év Fagylaltja versenyen kötelező elemként szerepelt, hogy a versenyzőknek gesztenyefagylaltot kellett készíteni, a legjobb cukrászdák küzdelméből ebben a kategóriában a csákvári Csuta Cukrászda által készített fagyi vitte a pálmát, ráadásul elhozta a Rúzsa Magdiból, Csézyből és Friderikából összálló közönségzsűri díját is. A versenyen kézműves kategóriában a leginkább kedvelt fagylalt a budapesti Sík Cukrászda által készített diós-mézes körte lett, ez ugyanis elhozta az első helyezést ebben a kategóriában, de a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség különdíját is kiérdemelte.

Egy mogyorella fantázianevet viselő nyalánkság nyerte meg a szabadon választható kategóriát, ezt a finomságot a Mec3 cukrászda készítette. A versennyel párhuzamosan kiválasztották az Ország Tortája verseny első három helyezettjét, ezek között találjuk a császárkörtetortát, a kecskeméti baracktortát és a kecskeméti baracköntettel készült kölestortát - ezek közül választja majd ki a szakmai zsűri jövő hónapban az ország tortáját.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei