2012. december 10.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Varázslók pálcája - Pünkösti Árpád lesz ma Lábass Endre vendége

Idei utolsó állomásához érkezett a Varázslók pálcája című beszélgetéssorozat, melynek keretében Lábass Endre festőművész, író beszélget művész és tudós barátaival. December 10-én 18 órától Pünkösti Árpád író, újságíró lesz Lábass Endre vendége. A sorozat 2013 februárjában folytatódik további három beszélgetéssel.

Mint eddig minden alkalommal: ismét meghitt, baráti beszélgetésnek lehet szem- és fültanúja, aki ellátogat az ELTE Egyetemi Könyvtárába december 10-én este. Egy érdekes ember beszélget érdekes barátaival, művészekkel, tudósokkal - de továbbra sem a megszokott, kötött interjú-formában, annál sokkal kötetlenebbül, és egyúttal érdekfeszítően. Ma este Pünkösti Árpád író, újságíró lesz Lábass Endre festőművész, író vendége, az a Pünkösti Árpád, aki a Magyarország felfedezése című, mára már klasszikus szociológiai kötetsorozat újraindítójaként lehet ismerős a közönségnek.

Lábass Endre szavai mai vendégéről: "2002 körül, ha jól emlékszem, valamikor ősz végén vagy már télen, megcsörrent a telefon a Napházban - akkor még csak olyan régi, kagylós telefonom volt - ma ezt úgy mondják, stabil -, még nem kaptam meg édesanyám mobilját, hogy a kórházból beszélni tudjon velem. Tél lehetett, hisz a kályhánál ültem, az ismeretlen bemutatkozott, majd azt mondta, folytatják a Magyarország felfedezése című legendás könyvsorozatot, és felkérnek, küldjek egy tervet, milyen könyvre gondolnék, ha le kellene írnom a városomat. A következő év folyamán megírtam a Vándorparadicsomot, és jól megjegyeztem Pünkösti Árpád nevét, hisz esélyt adott egy embernek, akit addig soha nem látott. Amikor aztán a szemébe néztem, látni véltem a magyarázatot - úgy mondhatnám, persze ez csak giccses, vázlatos első fogalmazás, hogy szenvedélyesen érdeklik az emberi sorsok, és ez a kíváncsisága élete folyamán szép lassan szeretetté változott - táncol az életutakon, próbálja megérteni őket."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei