2013. január 27.Kristóf Luca
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

245 fiatal meghalt a tűzben - Rockkoncerten csaptak fel a lángok

Szörnyű tragédia történt Brazília déli részén, Santa Maria városában. Egy szórakozóhelyen, ahol éppen koncerteket tartottak, tűz ütött ki, az eddigi beszámolók szerint kétszáznegyvenöt fiatal biztosan meghalt a tragédiában, és negyvenöt embert még kórházban ápolnak.

A hírek szerint a tüzet az okozta, hogy az egyik fellépő rockzenekar tűzijátékot is használt a koncert során, amelyből szikrák csaptak a plafonra. Mivel a hangszigetelés gyúlékony anyagból készült, pillanatok alatt lángra kapott, és a tűz nagyon gyorsan terjedt a szórakozóhelyen. A zömében fiatalokból álló közönség körében hamar pánik lett úrrá, sokan azért vesztették életüket, mert egymáson tapostak keresztül, miközben menekülni próbáltak. A legtöbben azonban füstmérgezés áldozatai lettek.

A szórakozóhely a tragédia idején közel sem volt zsúfolt, a kétezer ember befogadására alkalmas klubban mindössze 300-500-an tartózkodtak. Egyes hírek szerint a szórakozóhelynek csupán egyetlen kijárata volt, ez is nehezíthette a kijutást. Az első hírek még arról szóltak, hogy körülbelül kilencvenen vesztették életüket, azonban mostanra kiderült, hogy legalább kétszáznegyvenöt halottja van a tragédiának.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei