2010. február 21.B. Heppes Krisztián
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A jövő nagykövetei írópályázat

Az AVANA - Magyar Tudományos Fantasztikus Művészetért Országos Egyesület pályázatot hirdet "A jövő nagykövetei" címmel. A pályázat célja, hogy a "követek" levél, esszé vagy novella formában fogalmazzanak meg üzeneteket a 2110-ben élő utódoknak. A legjobb írások meg is jelennek az Egyesület kiadványának különszámában.

A szervezők két korosztály műveit várják: 14-19 év, 19 éven felüliek.

Levél és esszé kategóriában a művek szóljanak a választott témában jelenünkről, jelen társadalmunkról, annak bármely szegmenséről, de fogalmazzon meg elképzeléseket is a pályázó arról, hogy száz év elteltével minderről, hogyan vélekednek majd az emberek. Írja le figyelmeztetéseit, hogy véleménye szerint mire kell vigyázniuk utódainknak, ha meg szeretnék óvni a civilizációt a rá váró katasztrófáktól.

Novella formában írt üzenetek esetében olyan fantasztikus történeteket várnak a szervezők, melyek 2110-ben játszódnak. Milyen lesz a jövő embere? Ez az ember, mennyire fogja úgy érezni, hogy képes befolyásolni az életét, a társadalmat, melyben él? Megőrzi-e majd az ősi mítoszát? Hogyan fogja átalakítani környezetét, életét és önmagát? Érzi majd, hogy tetteinek vannak következményei? Milyen emberi értékeket kell megőriznie a jövő emberének, hogy becsületes és tiszta maradjon? Milyen veszélyeket rejt a jövő, az emberiség számára?

A művek terjedelme 2-15 gépelt oldal lehet. A beérkezett, kiválasztott üzeneteket az írók közreműködésével korrektúrázzák és zsűrizik. Az elbírálási rostán átesett legsikerültebb alkotásokat, az Avana Arcképcsarnok kiadványának különszámában "Üzeneteink 2110-be" címmel jelentetik meg.

***


"A jövő nagykövetei" - pályázat
Jelentkezési határidő: 2010. március 31.
Bővebb információ: www.avana.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei