2008. november 20.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az állhatatlan - Az egri Gárdonyi Géza Színház folytatja sorozatát

A Gárdonyi Géza Színház folytatja egyedülálló vállalkozását: Márton László nagyszabású drámatrilógiája első részének, A nagyratörő tavalyi bemutatója után idén műsorra tűzte a második részt is. Az állhatatlant a közönség november 28-án láthatja Csizmadia Tibor rendezésében.

Már áll a díszlet. Míg az első rész egy háztetőn játszódik, a folytatásban kinyílik a színpad, és a nézők két oldalról kísérhetik figyelemmel a történéseket. Csanádi Judit díszlettervező szerint a darab az örök magyar történelem metafórája: - Sohasem néztünk szembe a tragédiákkal, inkább eltusoltuk. Amikor elkezdtem ezzel a darabbal foglalkozni, szíven ütött, hogy mennyire a mai Magyarországról szól. A várt fellendülés után mégis a pusztulás következik. Ezt akartam megragadni.
A színikritikusok Nagy Fruzsina, jelmeztervezőnek ítélték a legjobb jelmez díját A nagyratörő jelmezeiért. - Nagyon örültem A nagyratörőnek, mert egy különleges világot tudtam létrehozni, ami jól működött a színpadon és beleillett a darab környezetébe is. Nem akartam egy új világot kitalálni, mert nagyon szeretem az előző jelmezeket. Ezért ezt próbáltam tovább vinni, úgy ahogy a díszlet is. Azt talán elárulhatom, hogy nagyon izgalmasak lesznek a ruhák, már alig várom, hogy "átalakíthassam" őket. Mindenkiben van hajlam arra, hogy szaggasson, törjön-zúzzon, égessen, ha lehet. Ezt most én is kiélhetem.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei