2008. december 12.Gosztonyi
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Majdnem valódivá vált a színpadi halál egy bécsi előadáson

Előadás közben elvágta a torkát Ausztriában egy színész, aki kezelőorvosa szerint kis híján belehalt az alakításba. A színész, egy német vendégtársulat tagja, Daniel Hoevels a Stuart Mária előadása közben a kelléként használt tompa műanyag helyett valódi, pengeéles kést kapott a szerepe szerinti öngyilkosság végrehajtásához.

Miután a színész megvágta a torkát és letámolygott a színpadról azonnal kórházba szállították. Az ügyben az osztrák rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett a kellékes ellen.

Az incidensről az Österreich című napilap cikke alapján tudósító internetes hírportál információi szerint szombaton este a bécsi Burghteaterben, Fridrich Schiller: Stuart Mária című darabjábnak előadása közben történt, negyed tíz körül. Miután a német vendégtársulat színésze megvágta a torkát, a nézők eleinte azt hitték a szétfröccsenő vérről, hogy az csak a speciális effektusok része. Ezért állítólag tapssal reagáltak a történtekre. A híradások szerint az emberek csak akkor vették észre, hogy véresen valós a helyzet, amikor azt látták, hogy a Mortimer szerepét alakító német színész, Daniel Hoevels összerogyik, majd letámolyog a színpadról.

Ezután a színészt azonnal kórházba szállították. Kezelőorvosa szerint: ha csak egy kicsit is mélyebbre nyomja a torkán a kést, vagy csak egy pár centit odébb, akkor akár el is vérezhetett volna a színpadon. Miután elláták a sebét, a színész még aznap éjszaka visszatérhetett abba bécsi szállodába, ahol a német Thalia színház társulatát elszállásolták.

Az ügyben az osztrák rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett a kellékes ellen. A rendőrségi jegyzőköny szerint a német társulat rossz, az előadáshoz nem megfelelő késsel érkezett Bécsbe, ahol ezért új kést kellett beszerezni. A vásárolt bicskát a kellékesnek, a 37 éves Anika S.-nek kellett volna ártalmatlanná alakítania, vagyis a pengét teljesen életlené, tompává kellett volna csiszoltatnia. De a nő ezt elfelejtette, sőt a rendőrségi jegyzőkönyv szerint a késen még az árcédula is rajta volt amikor a színész csaknem elvágta vele a torkát.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei