2008. december 12.Várkonyi
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Régi-új direktorok a Vígszínház, a Thália és az Operettszínház élén

Csütörtökön zárt ülésen döntött a fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága a Vígszínház, a Thália Színház és a Budapesti Operettszínház új vezetőiről. A Vígszínházat Eszenyi Enikő, a Tháliát Zimányi Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. ügyvezető igazgatója irányítja jövő évtől. A Budapesti Operettszínház élén Kerényi Miklós Gábor marad.

Mindhárom vezető megbízatása 5 évre, 2009 február 1-jétől 2014 január 31-ig szól.

A Vígszínház élére a kulturális bizottság Eszenyi Enikőt, a teátrum vezető rendező-színésznőjét nevezte ki. A jelenlegi igazgató, megbízatása ugyanis január végén jár le, és a a Vígszínházat 1987 óta irányító Marton László jelezte, hogy nem indul újból a tisztségért. A pályázaton egyedül Eszenyi Enikő indult.

Az Operettszínház főigazgatójának, Kerényi Miklós Gábornak is január végén jár le a vezetői megbízatása. A posztért rajta kívül Hidvégi Miklós színész, a Zenés Színházunkért Művészetpártoló Alapítvány vezetője is indult. A fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága Kerényi Miklós Gábort erősítette meg pozíciójában, aki 2001 óta irányítja a Budapesti Operettszínházat.

A Thália Színház Kht. élére ismét pályázott Megyeri László, a jelenlegi igazgató, aki 1997 óta vezeti az intézményt. A fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága a másik indulót, Zimányi Zsófiát, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. ügyvezető igazgatóját nevezte ki a Thália Színház élére. Érdeklődésünkre Zimányi Zsófia elmondta, januártól két intézményt is irányítani fog, ugyanis a Budapesti Fesztiválközpont Kht. élén betöltött vezetői pozicíóját is megtartja.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei