2009. május 8.Horváth Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hamlet - Rockopera Shakespeare művéből Gödöllőn

A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete 1999-ben mutatta be a Hamlet című rockoperát, melyet 35 alkalommal játszottak az ország 15 városában, és 2000-ben a zenei anyag kereskedelmi forgalomban is megjelent. Most a felújított változattal várják a nézőket

Mivel az ősbemutató óta eltelt egy évtized alatt felnőtt egy új generáció, akik számára újdonsággal szolgálhat a klasszikus dráma zenés feldolgozása, így az Egyesület 2008-ban felújította az előadást. Az alkotók igyekeztek megtartani mindazt a fiatalos lendületet, odaadást, szívből jövő játékot, mely révén a rockopera sikert aratott, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján az előadás színvonalát tovább emelték. Így változott a rendezés, a hangszerelés (a rockzenekart egy vonósnégyes és egy fúvósötös egészíti ki), három új dal és két új szerep teszi teljesebbé a zenés drámát.

A társulatban jól egészítik ki egymást a nagy tapasztalattal rendelkező profi színészek, és a pályájuk elején álló fiatal tehetségek. Az előadást bátran lehet totális színháznak nevezni, hiszen a 14 tagú zenekarral élőben megszólaló dalok mellett próza, tánc, mozgásszínház, videotechnika teszi teljessé az élményt.

***


Zenei rendező: Lencsés Balázs
Rendező: Horváth Zoltán
Legközelebbi előadás: 2009. május 29. 19 óra
Helyszín: Művészetek Háza (2100 Gödöllő, Szabadság út 6.)
További információ: www.gofme.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei