2009. december 7.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Keira Knightley Moliére Mizantrópjában debütál a londoni West Enden

A 24 éves Keira Knightley napjainkra szinte mindent elért a filmes szakmában, így sok más pályatársához hasonlóan ő is a színház felé kacsingat. A felkérés nem is sokáig váratott magára, és a színésznőt ráadásul egyből a mélyvízbe dobták: Molière A mizantróp című színművének egy teljesen új változatában játssza a női főszerepet.

Molière színművét, A mizantrópot, már sok változatban láthatta idehaza is a közönség. Például a 2001-ben bemutatott Rudolf Péter rendezte, vagy a Krétakör Színház Schilling Árpád nevéhez köthető változatában, hogy csak azt a kettőt említsem, amelyek talán a legjobban értették meg a mai kor emberével is ennek az 1666-ban íródott műnek a mondanivalóját.

Nemrégiben a londoni West Enden is úgy döntött Thea Sharrock rendezőnő, hogy kicsit ő is leporolja a sokak által jól ismert a darabot. A direktor kifejezetten szeret ünnepelt filmszínészekkel dolgozni, hiszen az ő alkotása volt a Peter Shaffer darab, az Equus 2007-es színpadra állítása is, Daniel Radcliffe-fel a főszerepben.

A Mizantróp cselekményét a legújabb változatban a 17. századi Franciaországból napjaink Londonjába ültették át. Ebben a verzióban a képmutató világból kiábrándult főszereplő, Alceste (akit az Álomcsapdából ismert Damian Lewis játszik), egy angol drámaíró. Habár megesküszik, hogy visszavonul a társadalomból, a terve kudarcba fullad, amikor beleszeret az ambiciózus amerikai filmsztárba, Jenniferbe (Keira Knightley). És innentől kezdődnek a bonyodalmak, amelyek valószínűleg szintén teljesen más tálalásban kerülnek majd színpadra, mint a kiváló színmű eredetijében.

A darabot a londoni Comedy Theatre tűzi műsorra 2009. december 5. és 2010. március 13. között.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei