2010. szeptember 26.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Bárka Színházban ingyen képzik a leendő színikritikusokat

Immár a nyolcadik Hajónapló Műhelyt indítja a Bárka Színház. A létrehozók célja az idős kritikus-generációt felváltsa, ennek szellemében hirdetik meg idén is az ingyenes színikritikus, illetve dramaturg képzéseket, amelyekre 18 és 30 év közötti, színházról kritikusan és felelősséggel gondolkodni tudó fiatalokat várnak.

Október 1-ig jelentkezhetnek egy vagy több színházi kritika-esszével a Bárka Hajónapló Műhelyébe a fiatalok, ahol a műhely egyik vezetőjének, Bérczes Lászlónak a megfogalmazása szerint az oktatók a "kosárfonáshoz" hasonlóan, egészen az alapoktól adják át tudásanyagot a hallgatóknak. Bérczes László és Nánay István műhelyvezetők mellé ebben az évben csatlakozik Tompa Andrea, egykori Hajónapló Műhelyes is, aki a Színház című szakmai folyóirat főszerkesztő-helyettese.

Színikritikától a portréig, az interjútól a rövid szinopszisírásig mindet elsajátíthatnak a leendő dramaturgok és színikritikusok, sőt előadásokat, próbákat nézhetnek, találkozhatnak az adott előadás rendezőjével, tervezőjével, színészeivel, illetve videón megismerkednek az elemzett dráma más feldolgozásaival is. A kétéves tanfolyamot, a sikeres felvételit követően egyedülálló módon ingyenesen vehetik igénybe a hallgatók.

Az 5-10000 leütés hosszúságú írásokat a noe@barka.hu e-mail címre, vagy a 1476, Budapest Pf. 254 postacímre küldhetik be a jelentkezők.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei