2010. november 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Moldova György: Te furcsa katona! című darabja a Karinthy Színházban

Moldova György, bár első sorban regényeiről ismert, valójában eredetileg drámaíróként indult. Mára ezt a műfajt háttérbe szorította, nagyjából tízévente jelenik meg tollából egy-egy komédia, vagy tragédia. Ezúttal kifejezetten a Karinthy Színház számára írt darabot.

A Te furcsa katona! című Moldova-komédia a Karinthy Színházban kerül bemutatásra 2010. november 26-án. A darabot az író kifejezetten a Karinthy Színháznak szánta, a történet a háború utolsó napjaiban játszódik, talán nem is olyan meglepő módon. Hogy hogyan lesz a háborúból komédia? Erre a kérdésre a Moldova-rajongók már tudják a választ, hiszen egyedi stílusával, és jellegzetes cselekményvezetésével az író bármiből képes - akár keserédes - mókát varázsolni.

A történet a Hungária Színházban játszódik, szereplői színészek és katonák, ők élik majd át azokat a fodulatos eseményeket, amelyek a darab pikantériáját adják. A két részes komédia Karinthy Márton rendezésében kerül színpadra, és felbukkan benne egyebek mellett Timkó Eszter, Debreczeny Csaba, Székhelyi József és Máthé Zsolt is.

***


Moldova György: Te furcsa katona!
Helyszín: Karinthy Színház
Bemutató előadás: 2010 november 26-án péntek este 7 órakor
Bővebb infó: www.karintyszinhaz.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
tani 2010-11-28 19:42:27
És a rendező asszisztense egy régi napvilag.net-es csávó.
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei