2010. november 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Shakespeare szülővárosában újra megnyitotta kapuit a színház

Stratfod-upon-Avon városának nevét mindenki jól ismeri, az első dolog, ami eszünkbe jut róla, hogy itt látta meg a napvilágot William Shakespeare, a halhatatlan drámaíró. A róla elnevezett színház négy év, és egy alapos felújítás után fogadja be újra a közönséget.

Csak 2011. februárjától lesznek ismét előadások a Royal Shakespeare Company-ban, Stratfod-upon-Avonben, azonban az érdeklődő közönség már mostantól megtekintheti, körbejárhatja a felújított épület minden zegzugát. A Színház majdnem négy egész évig tartott zárva, hogy elnyerhesse új formáját - a felújításra közel harminchat milliárd forintnak megfelelő összeget költöttek.

Megújult a színházterem, bővült az épület, és rekonstrukciós munkálatok is zajlottak az elmúlt években, mostantól pedig az érdeklődő közönség is megnézheti, milyen remek munkát végeztek. Stratfod-upon-Avonbe egyébként évente nagyjából hárommillióan zarándokolnak el, hogy megnézzék William Shakespeare sírját, ugyanis az író nem csak itt született, de itt is helyezték örök nyugalomra.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei