2011. december 9.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

ErKell nekünk! - Összefogás a százéves Erkel Színház felújításáért

Az épület százegyedik születésnapján, 2012. december 8-án, felújított állapotában újra megnyílik az Erkel Színház. A rekonstrukcióra a kormány határozata alapján összesen 1,8 milliárd forintot biztosítanak. A hírt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa jelentette be az intézményben tartott sajtóbejáráson.

Ókovács Szilveszter arról is beszélt, hogy "az Erkel népoperai hagyományai, valamint az a küldetése, hogy elérhető áron, elérhető közelségbe hozza az operát, balettet, musicalt a budapesti és a vidéki közönség számára egyaránt, mindenkinek fontos." Ezért a kormány által biztosított összeghez a művészekkel együtt azzal szeretnének hozzájárulni, hogy ErKell nekünk! címen meghirdetik az újjáépítéshez kapcsolódó jótékonysági célú összefogást.

Az akció nyitóeseménye a 2012. február 18-ai Erkel estély lesz, emellett később az opera és a balett világához kapcsolódó értékes relikviákat - többek között híres énekesek jelmezeit - is árverésre bocsátanak.

A kormánybiztos egyúttal bejelentette, hogy a bejárással egy időben az Operaház weboldalán (www.opera.hu) elindul az Erkel visszaszámláló, amely 2012. december 8-áig folyamatosan mutatja, hány nap van még hátra a megújult intézmény megnyitásáig.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Kis Adél 2011-12-12 12:38:20
ErKell mi ez? Ezt nem értem, nem is szellemes, de mit jelent? Er németül Ő kell, mármint Ókovács, hát nekem nem kell. Igaz, hogy sajnos el kell viselnünk, mert TV-s sztárként a csapból is Ő folyik, de mihez ért? Saját maga sztárolásán túl, mit tett kormánybiztosként, mert egy telephely felújításához nem kell kormánybiztos?
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei